Gir forskerne oss grunn til å stole på forskning?

Gir forskerne oss grunn til å stole på forskning?

Forskningen er under debatt i høst. Aftenpostens oppslag 18.09.2017 fortalte at nesten halvparten av oss ikke stoler på forskning. Så kom bråket omkring SSB, der administrerende direktør ble beskylt for å legge politiske motiver til grunn for å skyve «innvandrerregnskapets far» til side, mens finansministeren på sin side ga administrerende direktør sparken av like politiske grunner. Lengre tilbake i tid, sommeren 2016, ble Fiskeriministeren anklaget for å ville styre forskningen, da han uttalte at «HI skal legge til grunn at vekst er forsvarlig, og da må de lage modeller som gjør det forsvarlig å nå de målene».

Administrerende direktør i Norges Forskningsråd, John-Arne Røttingen, skrev sammen med sin kommunikasjonsdirektør en kronikk i Forskning.no 04.12.2017 (https://forskning.no/meninger/kronikk/2017/12/hvordan-skal-forskerne-snakke-til-folk-som-ikke-tror-pa-det-vi-sier), der de mente at problemet lå i at forskerne ikke er gode nok til å overbevise folk. NFR mener tilsynelatende at forskere alltid har rett, og at utfordringen ligger i å opplyse folk om dette.

Det er selvfølgelig ikke bra at noen tror regnskogen i Amazonas kan helbredes ved å håndspålegge en globus. Fornuft og rasjonalitet er undervurdert. Men hva skal vi gjøre når ekspertene som fargelegger PO-ene bedriver regelrett synsing, kamuflert som vitenskap?

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Last ned PDF.. [162.00 B]

Stengt for kommentarer.
Tilbake