Hva pønsker HI på?

Hva pønsker HI på?

18.august publiserte Nils Gunnar Kvamstø og Geir Lasse Taranger en kronikk på Nordnorsk debatt med tittelen Samarbeid løser problemet med lakselus[1]. Der skriver de at HI er i gang med et dypdykk på Vestlandet for å se hva som er mulig å få til. Stikkordene for denne piloten er modeller, ny teknologi og tverrfaglighet. Svaret fra modellene skal visstnok være tydelig: det bør være mulig å stoppe lusa med felles innsats.

8.september følges denne kronikken opp med en ny på Nordnorsk debatt[2]. Tittelen er Mer oppdrett i nord? Da må vi lære av feilene som Vestlandet har gjort. Forfatterne er Pål Arne Bjørn, Erik Berg og Nils Gunnar Kvamstø. Her skriver de at løsningen på problemet med lakselus er enkel. Forskning, næring og forvaltning må samarbeide for å restrukturere næringen. Stikkord her er gode modeller som identifiserer smittenettverket både mellom anlegg og fjorder.

Selveste toppsjef Kvamstø er medforfatter av begge kronikkene. Vi kan merke oss at HI har fått en ny sjef som ikke brukte lang tid på å synge med på unotene til HI-forskerne.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Last ned PDF.. [566.04 KB]

 

[1] https://www.hi.no/hi/nyheter/2023/august/samarbeid-loser-problemet-med-lakselus

[2]https://www.hi.no/hi/nyheter/2023/september/mer-oppdrett-i-nord-da-ma-vi-lere-av-feilene-som-vestlandet-har-gjort

Stengt for kommentarer.
Tilbake