Skrot kunstige genbanker, sats på naturens egen genbank

Skrot kunstige genbanker, sats på naturens egen genbank

Velmenende mennesker gjør ofte omsorgsfulle valg, som viser seg å forverre skaden på det man ønsker å ta vare på. Nå er det bevilget 70 mill kr til å bygge en genbank for Hardanger. I tillegg kommer driftsutgiftene, slik at vi i realiteten snakker om 2-300 mill kr om noen år.

I 2016 var det bare 3 av 16 Hardangerelver som ikke nådde gytebestandsmålet sitt. De 3 elvene var Osa, Austrepollelva og Bondhuselva, som sannsynligvis aldri har hatt selvreproduserende laksebestander. Hva er da begrunnelsen for å bygge en genbank?

Ingeborg Senneseth i Aftenposten hadde forleden en fornøyelig kommentar om hvor vanskelig det har blitt å leve som et miljøvennlig menneske[1]. Hun ønsket å blankpusse sin gjenbruksglorie ved å gå over fra handleposer av plast til papir og bomull. Helt til Andreas Wahl fra Folkeopplysningen (NRK1) påstod at én papirpose har samme miljøavtrykk som 43 plastposer, én bomullspose tilsvarer 7100 plastposer, og hvis posen i tillegg er økologisk, er bærenettet 20.000 ganger verre enn plast. Det er sannelig ikke enkelt å leve korrekt.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Last ned PDF.. [162.00 B]

[1] https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/zLJd2v/Trigger-warnings-er-ytringsfrihetens-bomullsposer–Ingeborg-Senneset

Stengt for kommentarer.
Tilbake