Morgenbladets avsløringer: fjellet som fødte ei mus

Morgenbladets avsløringer: fjellet som fødte ei mus

Morgenbladet har avslørt at Brit Hjeltnes er gift med Bjørn Myrseth. Hun kan derfor ikke uttale seg om laks. Problemet er at jobben hennes er å uttale seg om laks. Hun er sjef for fiskehelse ved Veterinærinstituttet. Saken dreier seg om en rapport fra 2014 laget av Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VMK), som sa at gravide kan spise laks så mye de vil. Dette var en revisjon av konklusjonen VMK kom fram til i 2006, da de anbefalte gravide å begrense inntaket til 3 måltid pr uke. Ettersom Morgenbladets agenda er å avsløre at laksen er giftig, passet denne revisjonen dårlig inn i planen. VMK måtte følgelig kompromitteres.

De gravende journalistene Simen Sætre og Kjetil Østli har greid å grave opp noen de kaller eksperter på habilitet. Disse juristene mener at Hjeltnes og en av de andre som deltok i arbeidet med VMK-rapporten muligens var inhabile, eller kanskje ikke. Jurister lever som kjent av å være uenige med hverandre, hvilket i praksis betyr at 50% av dem tar feil til enhver tid.

Morgenbladet har videre avslørt at Merete Hofshagen er gift med Henrik Stenwig, og Edel Elvevold selger omega-3 piller basert på selolje. Da hjelper det ikke at de er eksperter på fagområdet. Norge har sikkert flust med eksperter på mattrygghet, og VMK kan velge på øverste hylle blant folk som er helt uavhengige av noen form for mulig påvirkning og forutinntatthet.

Den 5 siders lange artikkelen er utvilsomt sjokkerende lesning for den urbane eliten, som merkelig nok også er gift med hverandre. Det er faktisk ikke utenkelig at ektefeller påvirker hverandre. Hvis den første av ektefellene som leser Morgenbladets avsløring sukker under lesningen, kan den andre bli påvirket til å gjøre det samme. Vi kan herved avsløre at ektefeller ofte spiser samme mat.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Last ned PDF.. [162.00 B]

Stengt for kommentarer.
Tilbake